Osallistujat

Esimiehestä johtajaksi 2016 -valmennusohjelmaan valitut. Uusia mukaan valittuja esitellään syksyn aikana.

Valmennuksen aiemmin suorittaneet löydät täältä.

Tilaajavastuu

Suomen Tilaajavastuu Oy

Tilaajavastuulla on uudistettu yrityskulttuuria purkamalla hierarkiat ja siirtymällä itseohjautuvuuteen. Koska jokainen tilaajavastuulainen on oman työnsä johtaja, ”Esimiehestä Johtajaksi” -koulutukseen päätettiin osallistua porukalla. Osallistujat edustavat erilaisia palvelutiimejä ja toimenkuvia ja jakavat tietoa toisilleen koulutuspäivien jälkeen. Näin jokaisella on mahdollisuus kehittyä kollegana ja itsensä johtajana.

Kuvassa ylhäältä vasemmalta: Jani Syvähuoko, Johannes Albäck, Mikko Vaahtola, Henri Sorsa, Mikko Sierla, Elli Välisaari, Johanna Kupsu, Miika Sipilä.
Kuvassa alhaalta vasemmalta: Juho Järviniitty, Saila Marttila, Ville Niskala, Jani Kaleva, Maiju Korkala, Laura Havukainen.

Toni Hytönen

Head of Risk Management Group, VR Track Oy

Vuonna 2006 aloitin opiskelun Tampereen teknillisessä yliopistossa pääaineena turvallisuusjohtaminen. Diplomityöni johdatti maanalaisten kaivoskoneiden pariin, josta mutkien kautta päädyin VR Track Oy:n suunnitteluun turvallisuusasiantuntijaksi vuonna 2012. Kolme vuotta myöhemmin aukesi mahdollisuus nykyiseen tehtävääni Suunnittelun Riskienhallintaryhmän ryhmäpäälliköksi sekä liiketoiminnan turvallisuus-, laatu- ja ympäristövastaavaksi. Turvallisuus ja riskienhallinnan asiantuntijuus laajeni muutamassa vuodessa sisältämään esimiestehtäviä ja toimintajärjestelmän kehittämistä. Vapaa-aikana pidän mielelläni kädessä niin järjestelmäkameraa, painotankoa, salibandymailaa kuin kitaraa. Avioliittoa olen ihmetellyt kesästä 2016 saakka.

Maria Juuso

Sairaanhoitaja, muistiasiantuntija, hoitokoti Villa Tapiola

Olen koulutukseltani sairaanhoitaja ja muistiasiantuntija. Työskentelen muistisairaille tarkoitetussa yksityisessä hoitokodissa Villa Tapiolassa Espoossa. Olen koko urani työskennellyt vanhusten parissa ja suhtaudun työhöni intohimoisesti. Haluan olla ylläpitämässä ja luomassa olosuhteita, joissa vanhusten on mahdollista elää arvostettuna omannäköistään, mielekästä elämää ja säilyttää itsemääräämisoikeutensa elämänsä loppuun asti. Kaikki asukkaamme eivät enää pysty ilmaisemaan itseään ja toiveitaan sanallisesti. Tällöin auttavat hoitajien oikea asenne ja vankka ammattitaito, asukkaiden tuttuus vuosien ajalta ja yhteistyökumppaneidemme eli omaisten antamat tiedot. Mottoni on, että ”hoida asukkaita niin kuin haluaisit itseäsi hoidettavan”. Vuoden 2018 alusta minun on tarkoitus siirtyä Villa Tapiolan johtajaksi ja saan tähän parhaillaan perehdytystä. Talossamme on 30 asukasta, 23 vakituista ja 10 osa-aikaista työntekijää. Vapaa-aikani vietän kahden alakouluikäisen futispojan seurassa, juoksen, opiskelen funktionaaliseksi ravintovalmentajaksi ja teen vapaaehtoistyötä sairaanhoitajaliitossa vanhusten hoitotyön edistämiseksi.

Tiina Perttula

Johtaja, InfraBIM, Ramboll Finland Oy

Olen 38-vuotias perheenäiti Espoosta. Ongelmani on jatkuva halu tehdä asioita tehokkaammin ja paremmin. Tästä syystä olenkin ajautunut nykyiseen työhöni. Tällä hetkellä toimin Infran mallinnuksen johtajana Ramboll Finland Oy:ssä. Koko rakennetun ympäristön voi ajatella 3-ulotteisena. Kuitenkin viimeisen sadan vuoden aikana vakiintunut tapa siirtää informaatiota latistettuna 2D-ympäristöön on edelleen käytössä. Nyt olemme vihdoin tulleet siihen pisteeseen, että aineistoa olisi mahdollista käsitellä ja sovittaa yhteen täysin erilaisilla säännöillä kuin ennen. Tätä varten tarvitsemme vanhasta poisoppimista ja toki ihan kovaa perustason tiedonhallintaa ja standardointiakin. Tykkään jumpasta, lukemisesta, ulkona olemisesta, hyvästä ruoasta ja kiireettömyyden tunnusta. En pidä valittamisesta ja asioiden vaikeaksi tekemisestä. Mottoni on KISS (Keep it simple stupid). Jos vaikeat asiat onnistuu yksinkertaistamaan, niin silloin tietää onnistuneensa.

Maarit Karhumaa

Tuotannonkehityspäällikkö, Abloy Oy

Olen 29-vuotias tuotannonkehityspäällikkö Pohjois-Pohjanmaalta. Tieni on johtanut DI-opintojen ja vapaaehtoisen asepalveluksen jälkeen Pohjois-Karjalaan. Abloylla Joensuussa olen työskennellyt reilut viisi vuotta, joista viimeiset 3,5 vuotta päällikkötehtävissä vuosittain kasvaneella vastuualueella. Työpäivieni sisältö vaihtelee, mutta kehittäminen on aina jollakin tapaa läsnä. Nykyisessä työssäni pääsen paitsi johtamaan ja koordinoimaan myös itse suunnittelemaan ja toteuttamaan hyvin monipuolisesti erilaisia tuottavuuden, virtauksen, toimitusvarmuuden ja läpimenoaikojen kehittämiseen tähtääviä projekteja sekä jatkuvan parantamisen toimintamalleja. Johtaminen kiinnostaa minua, sillä uskon toimivan johtamiskulttuurin valtavaan voimaan menestystä tavoiteltaessa. Vapaa-aikani kuluu pääasiassa liikunnan parissa. Viihdyn erinomaisesti luonnossa ja karkaan erämaareissuille niin kesäisin kuin talvisinkin.

Miikka Laine

Sijoitusjohtaja, Panostaja Oyj

Taustaltani olen kauppatieteiden ja oikeustieteiden maisteri. Työkokemukseni on karttunut yrityskauppojen ja pääomamarkkinoiden parissa sekä neuvonantajana (pankkiiri) että sijoittajana (pääomasijoittaja). Olen ollut mukana useissa listautumisprojekteissa sekä lukuisissa yrityskaupoissa. Nykyisessä työssäni Panostajan sijoitusjohtajana vastaan uusien sijoituskohteiden etsimisestä ja tähän liittyen yrityksemme markkinoinnista sekä yrityskauppojen tekemisestä. Asiantuntija-tiimit ovat aina olleet pieniä, minulla on pääsääntöisesti ollut alaisina vain 2-5 henkilöä kerrallaan. Vapaa-ajalla veneilen, mökkeilen, lenkkeilen ja pelaan kiekkoa. Kotoa löytyy kolme poikaa.

Tanja Haapamäki

Projektinjohtaja, Ratkaisutoimisto Seedi Oy

Olen Tanja Haapamäki ja teen töitä projektijohtajana Ratkaisutoimisto Seedissä. Jo vuodesta 2009 olemme Seedissä auttaneet organisaatioita parantamaan kilpailu-, muutos- ja kehittämiskykyään. Osaamisemme pyörii strategian, tuote- ja palvelukehityksen sekä kommunikaation ympärillä. Kehitysprojekteissa työskentelemme tiiviissä yhteistyössä asiakkaan kanssa ja tällöin projektijohtajan homma on helppo, siinä on vain kaksi tavoitetta: saada aikaan mukava fiilis ja tehokas työskentely. Tämän lisäksi olen ollut mukana perustamassa muutamia startuppeja, joista useamman tavoitteena, ihan kaupparekisteriin kirjattuna, on maailman pelastaminen. Minulla on KTM:n paperit Tampereen yliopistosta. Helsingissä olen asunut jo 10 vuotta. Perheeseen kuuluu mies, 3-vuotias poika ja espanjanvesikoira. Vapaalla kesät kellumme aalloilla purjeveneessä ja talven parasta antia ovat yhteiset lasketteluretket.

Katarina Andersson

Sopimuspäällikkö, Coor Service Management Oy

Olen 28-vuotias tuotantotalouden insinööri ja minulla on 11 vuoden kokemus kiinteistöpalvelualalta Coor Service Managementissä. Elokuusta alkaen olen työskennellyt sopimuspäällikön roolissa. Vastuullani on yhden asiakasyrityksemme palvelut Suomessa ja Virossa ja apuna minulla on yhteensä noin 40 hengen tiimi. Asun Espoossa ja vapaa-aikaa vietämme matkustellen sekä urheillen ja elämästä nauttien. Olen harrastanut ratsastusta noin 20 vuotta sekä viihdyn myös laskettelurinteessä ja lomilla surffauksen parissa.

Tuomas Jäntti

Myyntijohtaja, Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Etera

Olen Tuomas Jäntti, 36-vuotias intohimoinen ratkaisujen rakentaja, tiimien vetäjä ja hyvän fiiliksen kasvattaja. Työskentelen Eterassa myyntijohtajana. Eteläiseen alueeseen kuuluu 7 hengen tiimi, jolla tuotamme asiakkaille hyvinvointia ja taloudellista turvaa. Vakuutus- ja finanssialalla olen vaikuttanut yli 10 vuotta. Vapaa-ajalla leikin pienten lasteni kanssa ja urheilen maila- ja pallopelien parissa.

Mehmet Ruusuvirta

Shopping Centre Manager, Citycon AB

Olen Tukholmasta kotoisin (kyllä, äidinkieleni on ruotsi) oleva 26-vuotias kauppakeskusten johtaja Cityconilta. Cityconissa olen työskennellyt noin 2,5 vuotta. Ennen työelämän alkua opiskelin kiinteistökehitystä kuninkaallisessa teknillisessä korkeakoulussa ja harrastin thainyrkkeilyä. Vastuualueeseeni kuuluu neljä kauppakeskusta ja yhteensä kyseisissä keskuksissa on vuosittain yli 20 miljoona kävijää. Haluan oppia miten vaikutan työtovereiden lisäksi kävijöiden arkielämään, ja miten voin kehittyä johtajana. Vapaa-ajalla viihdyn luonnossa ja yritän matkustaa paljon.

Mikko Heinonen

Aluepäällikkö, Itä-Suomi, Voimatel Oy

Olen 36-vuotias Kuopiossa asuva Voimatelilainen. Toimin nykyisin Voimatelin Itä-Suomen aluepäällikkönä siirryttyäni tehtävään yhtiön kehitys- ja laatupäällikön tehtävästä marraskuussa 2016. Vastaan myös yhtiön työturvallisuuden ja –hyvinvoinnin kehittämisestä työsuojelupäällikön roolissa.  Perheeseeni kuuluu vaimo, kaksi lasta ja kaksi koiraa, joiden kanssa vietän tärkeimmät hetkeni. Vapaa-aikanani olen innokas metsästäjä ja kalastaja. Kuntoa pyrin ylläpitämään sählyn ja lenkkeilyn avulla sen mitä arki antaa myöten.  Tulen innolla mukaan oppimaan uutta ja käymään hyviä keskusteluita muiden matkaajien kanssa.

Sirpa Lindholm

Johtaja, Kiinteistökehittämisen konsultointiyksikkö, Ramboll CM Oy

Olen Sirpa Lindholm ja työurani viimeiset n. 20 vuotta ovat kiertyneet eri tavoin kiinteistöjen kehittämisen aihealueen ympärille. Kiinteistöjen kehittäminen on sellaista monen asian muodostaman palapelin kokoamista, jossa inhimillinen panos on suuri. Siksi kai olen sen pariin päätynytkin. Minua kiinnostavat johtamisen lisäksi visuaalisuus, uudet innovaatiot, verkostoituminen ja yhteiskunnassa tapahtuvat muutokset yleisellä tasolla. Tällä hetkellä johdan Rambollilla kiinteistökehittämisen konsultointiyksikköä. Vapaa-ajalla moderni tanssi, monenlainen taide ja matkustaminen vetävät minua puoleensa.

Jarno Petäkoski

Project Director, Saalasti Oy

 

Olen 33-vuotias tekniikasta, prosesseista ja käytettävyydestä sekä tietenkin johtamisesta kiinnostunut Saalastilainen. Tehtäväni on johtaa Saalastin Keskimaata, johon kuuluvat suunnittelu, tuotanto, hankinta sekä projektointi; Keskimaa on siis se aava alue uusmyynnin ja huollon välissä. Viimeksi suoritin YAMK-tutkinnon kehittääkseni osaamistani ja kuullakseni miten asioita tehdään muissa yrityksissä. Nyt haluan opiskella taas lisää, koska me Saalastilla haluamme kehittyä koko ajan.

Harry Sileoni

Toimitusjohtaja, HS-Works Oy

Olen nykyisin Lohjalla asuva 30-vuotias kahden lapsen isä ja yrittäjäomistaja. Intohimoni on IT, addiktioni sushi ja voimanlähteeni on perhe. Olen yksi vuonna 2005 perustetun IT-palveluja tarjoavan HS-Worksin perustajista sekä nykyinen toimitusjohtaja. Työtehtäviini kuuluvat IT-ratkaisujen koordinoinnin ohella myynti-, markkintointi-, johto- ja esimiestehtävät. Yrityksemme palkkalistoilla on 16 henkilöä ja päämääränä vahva kasvu lähitulevaisuudessa. Elämänkoulun lisäksi olen käynyt myös ylemmän AMK:n englanninkielisen insinööritutkinnon tietotekniikasta ja harrastan tietotekniikan lisäksi huimapäisiä toimenpiteitä aikataulujen salliessa. Puhun sujuvasti kolmea kieltä, joista yksikään ei valitettavasti ole ruotsi.

Juha Inberg

Teknologia- ja tuotekehitysjohtaja, Ponsse Oyj

Metsäkoneet ovat kiinnostaneet minua jo lapsuudesta, sillä isäni toimi metsäkoneyrittäjänä Satakunnassa. Opinnot suoritin TTY:llä Tampereella, minkä jälkeen sain työpaikan Ponsselta. Vuodesta 2009 olen vastannut metsäkoneiden tuotekehityksestä. Oma tuotekehityksemme tapahtuu Vieremällä ja Kajaanissa, jonka lisäksi kasvava kumppanuusverkostomme vahvistaa osaamistamme. Asun perheeni kanssa Iisalmessa. Vapaa-aika kuluu kolmen kouluikäisen lapseni kanssa. Tykkään liikkua paljon, käydä uimassa ja täällä on myös hyvät mahdollisuudet talvilajien kuten hiihdon harrastamiseen.

Kalle Eerola

Aluepäällikkö, Forenom Oy

Olen Kalle Eerola ja toimin Forenom Oy:n aluepäällikkönä Tampereella. Tuotamme Forenomilla erilaisia majoitusratkaisuja alati vaihtelevassa ympäristössä. Olen toiminut yrityksessä reilut viisi vuotta, tätä ennen työhistoriani on jalkapallon parista. Vastaan Pirkanmaan liiketoimintamme lisäksi myös Länsi-Suomen alueen kehittämisestä ja esimiestehtävistä. Vapaa-aikaani kuuluu säännöllisen epäsäännöllinen ulkoilu, kuntosali ja erilaiset pallopelit.

Iiro Eskelinen

Country Director, Forenom Oy

Olen kolmikymppinen Helsingissä asuva, oululaiset juuret omaava Forenomlainen. Koulutustaustani on kansainvälisen liiketoiminnan ammattikorkeakoulututkinto. Perheeseeni kuuluu puolisoni lisäksi alle yksivuotias tytär. Forenomilla vastaan Suomen liiketoiminnasta. Koen vahvasti, että vastuullani on varmistaa asiakkaidemme tyytyväisyys palveluumme. Lisäksi uskon, että vastuullani on tukea työkavereitani heidän arjessaan, jotta yllämme aina vain parempiin tuloksiin. Työn lisäksi käytän aikani perheen parissa touhutessa, kielikursseilla, monenlaisen urheilun parissa sekä matkustellessa.

Katriina Laine

Head of Global Sales Development, M-Brain Oy

Olen Katriina Laine ja työskentelen M-Brainilla kansainvälisen myynnin kehittämisen parissa. Vajaan kahden vuosikymmenen pituisella työurallani olen työskennellyt sekä kotimaassa että ulkomailla erilaisissa yrityksissä. Pääsääntöisesti olen toiminut kaupallisissa asiakasrajapintatehtävissä. Olen aina ollut kiinnostunut kansainvälisestä työympäristöstä, josta olenkin päässyt nauttimaan kotimaisen M-Brain Groupin kasvaessa yhdeksi alan johtavista kansainvälisistä toimijoista. Vapaa-aikani vietän ruuanlaiton ja leipomisen parissa. Myös kulttuuririennot ovat sydäntäni lähellä, erityisesti teatteri, elokuvien katselu ja lukeminen. Kesällä nautin mökkeilystä ja talven tullen suuntaan laskettelurinteille.

 

Ossi Ottka

IT Team Leader, Megaklinikka Oy

Olen 26-vuotias tietotekniikan DI Helsingistä. Megaklinikalla johdan pientä ja ketterää IT-tiimiä jonka avulla ratkaisemme konservatiivisen terveydenhuoltoalan haasteita luomalla uusia toimintatapoja ja työkaluja tuoden alaa nykyaikaan. Uusimmat haasteeni liittyvät konseptimme kansainvälistämiseen ja skaalaamiseen Tukholman klinikan avaamisen myötä. Vapaa-aikani vierähtää ruoanlaiton, tietokoneiden ja retkeilyn parissa.

Heli Siitonen

Sales Manager, Lindström Oy

Olen 35 –vuotias kahden alle 5–vuotiaan lapsen äiti. Valmistuin kauppatieteiden maisteriksi Tampereen Yliopistosta vuonna 2006, jonka jälkeen muutin Helsinkiin töiden perässä. Tällä hetkellä työskentelen Lindström Oy:ssä Helsingin tulosyksikössä, jossa vastaan Itä-Helsingin myynnistä. Tiimissäni työskentelee myyjiä, asiakasvastaavia sekä avainasiakaspäällikkö, yhteensä 10 henkilöä. Vapaa-aika kuluu pitkälti perheen kanssa touhuillessa. Minulla on pitkä urheilutausta ja pyrin pitämään liikuntaa yllä mahdollisuuksien mukaan joko juoksemalla tai käymällä salilla.

Aini Mylläri

Business Case and Change Management, Qentinel Group

Olen 33-vuotias johdon konsultti Helsingistä. Rakennan suomalaisesta laadun edelläkävijäyrityksestä Qentinelistä kansainvälistä menestystarinaa. Tarina rakentuu minun roolissani niin, että mahdollistan asiakkaitteni onnistumisia uusien menetelmien avulla ja samalla luon oppipääomaa uusien asiakkaiden onnistumiskierteen käynnistämiseen. Työpäiväni ovat poikki-toimialaista laatuajattelun kylvämistä, lapiotyötä paremman johtamisen eteen ja muutoshedelmien keruuta. Lisäinnostusta saan bänditreeneistä, suurten taulujen maalaamisesta ja reippailemisen eri muodoista.

Ari Poutanen (Uppehållsväder på svenska) =)

GM, Material Management, Wärtsilä Finland Oyj.

Olen 42 vuotias kahden pojan isä Vaasasta. Koulutukseltani olen KTM + ikiteekkari ja nähtävästi ikuinen opiskelija. Vastaan Wärtsilä Vaasan tehtaan materiaali virroista toimittajilta tarvepisteeseen yhdessä tiimini kanssa, johon kuuluu 5 erittäin pätevää ja motivoitunutta manageria. Vapaa-aika kuluu pitkälti perheen parissa, mutta jos aikaa jää, niin lenkkeilen ja rakentelen 1920 -30 luvun autoja.