Osallistujat

Esimiehestä johtajaksi 2018 -valmennusohjelmaan valitut. Uusia mukaan valittuja esitellään syksyn aikana.

Valmennuksen aiemmin suorittaneet löydät täältä.

Risto Lejon

Risto Lejon, Product engineer, Wärtsilä Finland Oy

Olen tekniikan alalla työskentelevä Diplomi-insinööri Pohjanmaalta.

Wärtsilässä olen työskennellyt vuodesta 2000 lähtien. Nykyinen työni liittyy Wärtsilän uusinta teknologiaa edustavan 31-moottorin tuotehallintaan, aikaisemmin olen työskennellyt huollon, tuotekehityksen ja projektinhallinnan parissa. Työssäni pääsen päivittäin kohtaamaan ihmisiä niin yrityksen sisällä kuin myös kansainvälisiä asiakkaita.

Vapaa-ajan harrastuksiini liittyvät usein myös moottorit ja tekniikka, josta johtuen moottoriurheilussa olen ollut puoliaktiivisesti mukana lähes koko aikuiselämän mm. rallin kilpailusarjoissa.

Odotan tältä kurssilta laajempaa näkemystä yritysjohtamisesta. Erityisen kiinnostunut olen yrityksen strategian luomisesta ja sen merkityksestä menestyksekkään liiketoiminnan ohjauksessa.

Iiro Lahdenranta

Chairman, Result Entertainment Agency Oy

Olen kahden kouluikäisen lapsen isä, muutamille läheinen ja rakas ystävä, monelle hyvä kaveri. Olen usealle suomalaiselle artistille se, joka edustaa heitä markkinointidiileissä mainostajien kanssa. Monelle mainostajalle olen asiantuntija, jonka kanssa on mieluisaa tehdä artistiyhteistyötä. Yhtiökumppaneilleni olen ystävä ja työkaveri, jonka kanssa voi jakaa työn tuomat ilot ja surut. Itselleni pyrin olemaan se paras Iiro johon kulloinkin kykenen.

Yritykset, joissa olen tiivisti mukana on agenttitoimisto Result Entertainment Agency Oy (yksi omistajista ja toimitusjohtaja), jossa yhdistämme viihdeproperteja ja mainostajia, manageritoimisto Result Entertainment Management Oy (yksi omistajista ja hall.pj.), jossa manageroimme musiikkiartisteja sekä YouTube -videoverkosto Troot Network Oy Ltd (yksi omistajista ja hall.pj.), jossa edustamme kokonaisvaltaisesti YouTube -tähtiä.

Emil Hermansson

Sales Manager, Lindström Oy

Olen 30-vuotias Helsingistä kotoisin oleva myyntipäällikkö. Koulutukseltani olen viittä vaille kauppatieteiden maisteri, toivottavasti tämän EJ-koulutuksen lopussa jo ihan täysimääräinen sellainen.

Toukokuun alusta lähtien olen työskennellyt Lindströmillä Helsingin tulosyksikössä jossa vastuulleni kuuluu aluetiimin johtaminen. Tiimimme vastaa alueen uusasiakashankinnasta ja asiakkuuksien johtamisesta sekä kehittämisestä. Yrityksessä olen ollut vajaa neljä vuotta, toimien aiemmin erinäisissä myynnin tehtävissä.

Harrastuksiini kuuluu matkustaminen, mökkeily, sulkapallo sekä pyöräily ja olen myös innokas penkkiurheilija. Jäljelle jäävä aikaa kuluu gradua kirjoitellessa, joten minulla ei ole vaikeuksia täyttää kalenteriani. Perheeseeni kuuluu avovaimo ja koulutuksen alkaessa toivottavasti myös vauva, sillä tätä kirjoittaessa esikoislapsemme laskettu aika on jo takanapäin.

Teemu Sipilä

Manager, Land Sales Channels, Marioff Corporation Oy

Olen 38-vuotias kahden pikkutytön isä. Marioffilla olen työskennellyt viimeiset 11 vuotta, josta kaksi vuotta Pariisin ja kolme vuotta Dubain toimipisteissä. Nykyisessä tehtävässäni johdan Sales Channels businessyksikköä, jonka vastuulla on globaalin jälleenmyyntiverkoston tukeminen ja kehittäminen.

Toimintaa on kaikilla mantereilla ja kymmenen hengen tiimimme on rakennettu sitä silmälläpitäen, että asiakkaiden kulttuuria ymmärretään mahdollisimman hyvin ja heitä pyritään palvelemaan heidän omalla kielellään. Tästä on luonnollisesti seurauksena hyvin kansainvälinen porukka, jolla on juuria tai perhesuhteita Kiinassa, Intiassa, Puolassa, Meksikossa, Ranskassa ja Turkissa.

Vapaa-aikani kuluu koripallon parissa ja lasten kanssa touhutessa.

Teemu Sevon

Team Manager, Solita Oy

Olen 39-vuotias parikymmentä vuotta IT-alalla työskennellyt oululaistaustainen tamperelainen. Nykyisessä työssäni pääsen kahden tiimini lisäksi miettimään vahvasti yrityksen ja työntekijöiden hyvinvointia sekä toimintojen kehittämistä kohti entistä parempaa. Esimerkkinä toimikoon junior-akatemia ohjelman perustaminen helpottamaan opiskelijoiden saapumista työelämään ja oppimaan oikeita asioita jo työuran alkutaipaleella.

Vapaa-aika kuluu perheen parissa (vaimo ja kaksi alle kouluikäistä vauhdikasta poikaa) sekä erinäisten urheilumuotojen, kuten koripallon, jalkapallon ja vapaalaskun parissa. Viimeaikaisia kokeilujani ovat olleet vanhojen oppien muistelu, Arduino-maailmaan tutustuminen sekä asioiden rakentelu.

Tero Saarenpää

Senior Consultant, Solita Oy

Olen 42-vuotias paljasjalkainen tamperelainen ja muutaman kuukauden ikäisen pienen tytön ylpeä ja onnellinen isä. Perheeseeni kuuluu myös rakas avovaimo Eija.

Viime syyskuussa minulle tuli 10 vuotta mittariin Solitassa. Tuolloin esimieheni kuvasi meikäläistä intrassamme oheisesti: ”Matkan varrelle on mahtunut kaikenlaista. Tero on ehtinyt määritellä useita suomalaisia palveluita, vetää tiimiä, rekrytoida, myydä, konsultoida, resursoida sekä hurmata asiakkaita & solitalaisia. Kaikki duunit ovat hoituneet tinkimättömällä laadulla ilman, että tekemisistä pidetään sen suurempaa meteliä. Tero on todellinen all-rounder, joka hoitaa homman kuin homman.”. Nykyään vedän johdon konsultointiamme, vastaan koko konsultointimme resursoinnista ja teen itse konsultin keikkaa.

Vapaa-aika kuuluu pitkälti kotosalla tyttären touhuja ja kehitystä ihmetellessä. Englannin valioliiga on kova juttu ja olisi hienoa, jos omana elinaikanani Newcastle voittasi jonkun pytyn. En pidätä hengitystä.

Jenni Hyvärinen

Neuvotteleva virkamies, Työ- ja elinkeinoministeriö

Olen eläinrakas, luonnosta, liikunnasta ja matkustelusta nauttiva varsinaissuomalainen. Koulutukseltani olen valtiotieteiden maisteri ja olen myös suorittanut European Studies Master -tutkinnon.

Ministeriössä olen työskennellyt vuodesta 2006 alkaen. Työssäni toimin EU:n rakennerahastojen hallintoviranomaistehtävissä vastuualueen vetäjänä. EU:n rakennerahastoilla tuetaan Suomessa erityisesti pk-yritysten kilpailukykyä ja työllistymistä. Yhteistyötä tehdään laajasti eri sektoreilla, niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. Ministeriö onkin todellinen näköalapaikka yhteiskunnallisiin asioihin. Uusia mielenkiintoisia haasteita tulee vastaan jatkuvasti – kahta samanlaista työpäivää ei ole toistaiseksi ollut. Aivan parasta työssäni ovat mahtavat työkaverit ja yhdessä tekemisen meininki!

Vapaa-aikani kuluu erityisesti kolmen hevoseni kanssa puuhaillessa, kuntosalilla ja muiden liikunnallisten harrastusten parissa. Sekä työni että ystäväni vievät minua usein matkoille eri puolille Eurooppaa.

Erkka Halme

Johtaja, Digitaaliset palvelut, Taito United Oy

Olen 37-vuotias kahden kouluikäisen pojan isä. Työurani olen tehnyt ohjelmistokonsultoinnin parissa, mutta olen aina ollut porukasta se, jota ei töissä päästetä koodaamaan. Paikkani työelämässä on tyypillisesti koodaajien ja asiakkaan välissä. Nykyisin työpäiväni käytän digitaalisten palveluiden suunnitteluun ja toteutukseen yhdessä 16 hengen koodaajatiimin kanssa.

Luonteeltani olen kai hiukan tylsä insinööri, joka haluaisi oppia ymmärtämään elämää myös insinöörimaailman ulkopuolelta. Erityisesti olen kiinnostunut innostuksen johtamisesta, eli siitä mitä kaikkea organisaatiossa pitäisi tehdä (tai olla tekemättä), jotta työyhteisön innostus työntekoon säilyisi.

Vapaa-ajalla innostun itse eniten partiosta ja purjehduksesta, ja toisinaan myös kuntourheilusta.

Jussi Lehtinen

Project Manager, Arctech Helsinki Shipyard

Olen 36-vuotias laivatekniikan DI. Viimeiset 13 vuotta olen työskennellyt erilaisissa projekti- ja myyntitehtävissä laivanrakennuksen ja laivasuunnittelun parissa, sekä kotimaisessa että kansainvälisessä ympäristössä. Tällä hetkellä toimin uudisrakennuslaivojen projektipäällikkönä Arctech Helsinki Shipyardilla, tuttavallisemmin Helsingissä Hietalahden telakalla. Vastuullani on tilauskannassa olevien jäätä murtavien monitoimialusten toimittaminen asiakkaalle. Pidän paljon alan monipuolisuudesta, haastavuudesta ja kansainvälisyydestä. Viihdyn töissä yhtä hyvin haalarit päällä työmaalla kuin virallisissa tapaamisissakin.

Tekniikan lisäksi olen kiinnostunut lukemisesta, luonnosta liikkumisesta ympäri vuoden, kitaran soiton opiskelusta sekä erilaisista pienistä rakennusprojekteista. Pidän haasteista, ongelmien ratkaisemisesta ja uuden oppimisesta. Siksi odotankin EJ-valmennukselta paljon. Uskon että valmennuksesta tulee kiinnostava ja ajatuksia herättävä, ja että pääsen soveltamaan oppeja työssäni sekä kehittämään sitä kautta omaa tekemistäni.

Janne Riekkinen

Palvelupäällikkö, Voimatel Oy

Olen 40-vuotias Kuopiolainen neljän kouluikäisen lapsen isä. Perheeseen kuulu myös rakas avovaimoni ja pieni karvainen koira. Kohta parikymmentä vuotta kestäneen työurani olen ollut tietoliikenteen parissa erilaisissa tehtävissä. Tuttuja ovat sekä paikalliset puhelinyhtiöt että valtakunnalliset operaattorit. Nykyisin vaikutan Voimatel Oy:n riveissä, jossa valtakunnallisena vastuunani on Runko- ja liityntäverkkojen palvelut.

Vapaa-ajallani olen ollut aina innokas urheilija ja kaikenlainen kuntoilu on kuulunut rutiineihini. Joskus ehkä jopa liikaakin. Viimeisen kymmenen vuotta olen intohimoisesti puuhastellut kamppailulajien parissa joista mielenkiinnon on vienyt Brasilialainen Jiu-jitsu jota on tullut itse harrastettua pitkään ja nykyään myös junnu treenien veto on ollut mielekästä tekemistä.

Sanna Dyggve

Senior Quality Consultant, Qentinel

Elän työelämässä vaihetta, jossa huomaa jo muutaman vuoden johtaneensa, vaikka ei ole vielä johtaja. Qentinel on digitaalisen liiketoiminnan laadunvarmistukseen ja laadun johtamiseen erikoistunut yritys. Työnimikkeeni on senior laatukonsultti, mutta asiakkaalla toimin testi- ja tiimipäällikkönä. Olen mukana erilaisten prosessien ja toimintatapojen kehittämisessä – varmistan onnistumisia, autan tiimiä antamaan parastaan ja kehittymään..

Koulutukseltani olen Master of Business Administrator, mutta kouluttautuminen ei ole jäänyt pelkkään tutkintoon. Pyrin kehittämään itseäni ja osaamistani kursseilla, lukemalla ja seuraamalla alaa säännöllisesti. Ala ja asiat muuttuvat koko ajan. Haluan olla mieluummin puoli askelta edellä kuin kuroa osaamistani kiinni.

Konsultin työ vaatii hikiset huvit ja lepoa aivoille. Siksi liikun ulkona ja salilla, nautin hyvistä dekkareista ja perheen ja ystävien seurasta.

Antti Nevala

Toimitusjohtaja, Etelä-Suomen Lämpöhuolto Oy

Olen 27-vuotias Oulusta kotoisin oleva nuorimies. Elämäni on kuitenkin 8-vuotta pyörinyt Pääkaupunkiseudulla ja asunkin nyt kolmatta vuotta Helsingin Kalasatamassa. Perheeseeni kuuluu avovaimo. Harrastukset pyörivät enenevissä määrin liikunnan, matkustelun ja alkavan talonrakennusprojektin ympärillä.

Työurani koostuu pääosin myynnin tehtävistä. Olen toiminut myynnin tehtävissä monipuolisesti niin myyntimiehen kuin myynninjohdon roolissa ja se tuo hyvän pohjan nykyiseen toimitusjohtajan työhön. Koen olevani ulospäinsuuntautunut ja aktiivinen asioiden eteenpäin viejä. EJ-kurssista haen oppia ja näkemystä arkipäivän työhön!

Antti Hyyryläinen

Tuotantojohtaja, Autovahinkokeskus Oy

Kun minulta peruskoulun alaluokilla kysyttiin ”miksi haluan isona?”, vastasin tähän miettimättä ”diplomi-insinööriksi”. Noin 15 vuotta myöhemmin sama poika asetti tupsulakin päähän ja pokkasi paperit koulusta. Unelma-ammattiin siis!

Tekniikka on siis kiinnostanut jo pienestä pitäen ja nyt työskennellessäni Autovahinkokeskuksen tuotantojohtajana pääsen soveltamaan oppimaani. Tiimini vastaa niin autojen kuin varaosien logistiikasta, ajoneuvojen käsittely- ja hinnoitteluprosessista ja varaosatuotannosta, joka Autovahinkokeskuksella tarkoittaa ajoneuvojen kierrättämistä takaisin varaosiksi ajoneuvojen korjaukseen.

Harrastuksiini kuuluu myös pieni määrä tekniikkaa. Erityisesti uutta tekniikkaa on aina mielenkiintoista päästä kokeilemaan. Muut harrastukseni ovat luonnonläheisempiä: mieleni rauhoittuu parhaiten luonnossa, jossa liikun mieluiten suksilla tai pyörällä.

Lauri Tynys

Sijoitusstrategi, Eläkevakuutusyhtiö Etera

Olen 31-vuotias rahoituksen KTM ja työskentelen tällä hetkellä sijoitusstrategina eläkeyhtiö Eterassa. Työpäiväni kuluvat sijoitustutkimuksen, analyysin ja salkunhoidon tehtävien parissa. Etera-urani on kestänyt kuutisen vuotta, joista ensimmäiset viisi vuotta toimin riskienhallinnan tehtävissä.

Työn ulkopuolella minut löytää todennäköisimmin liikunnallisten aktiviteettien parista. Erityisesti laskettelu, golf, sulkapallo ja muut mailapelit ovat sydäntäni lähellä. Viihdyn myös hyvin reissun päällä – oheinen otos on Itävallan Alpeilta.

Tuomas Yli-Marttila

Logistics Manager, Ponsse Oyj

Olen 26-vuotias diplomi-insinööri lähtöisin Nokialta. Olen vastikään aloittanut logistiikkapäällikön tehtävässä metsäkonevalmistaja Ponssella, jossa vastaan toimitusketjun logistiikkatoiminnoista. Ponssella työskentelyn olen aloittanut jo opiskeluiden alkuvaiheessa työskennellen eri tehtävissä ja oppien jatkuvasti uutta saaden hyvää kokemusta heti urani alkuvaiheesta asti.

Lähimmäisiäni ovat tyttöystäväni sekä koiramme Rymy ja vahvan tukiverkon sekä tinkimättömän asenteen tekemiseen olen saanut perheeltäni. Vapaa-aikani kuluu perheeni ja kavereideni kanssa sekä harrastaen metsästystä ja jalkapalloa.

Nautin itseni kehittämisestä heittäytyen uusien haasteiden eteen. Olen mielestäni ulospäinsuuntautunut ja tavoitteellinen nuorimies. Haluan kehittyä tulevaisuuden hyväksi johtajaksi saaden oppia ja näkemystä työelämän johtamistilanteisiin. Odotan ohjelmalta paljon ja uskon että tuleva EJ-ohjelma vastaa hyvin näihin tavoitteisiini.