EJ vol.2 – Ryhmäcoaching

EJ vol.2 – Ryhmäcoaching on Esimiehestä johtajaksi -valmennukseen osallistuneiden pyynnöstä kehitetty valmennus.

Valmennuksessa pääset jatkamaan kehittymistäsi johtajana luottamuksellisessa ilmapiirissä koulutettujen business coachien johdolla.

Valmennus on tarkoitettu jo Esimiehestä johtajaksi -valmennuksen suorittaneille.

EJ vol.2 -ryhmäcoaching koostuu kuudesta kokoontumiskerrasta. Jokainen kokoontuminen alkaa innostavalla kokeneen johtajan case-puheenvuorolla ja tämän jälkeen aiheesta keskustellaan pienryhmässä.

EJ vol.2 -ryhmäcoachingin kokoontumiskertojen teemoina ovat

sattumankaupan suosta kovalle kasvukäyrälle

Tiukan tehostamisen ja säästämisen jälkeen yrityksen katseet kääntyvät kasvuun. Millä kasvu saadaan aikaan, mitä kasvu vaatii yritykseltä, millaista johtamista ja asennetta tarvitaan?
Kasvutarinoita, onnistumisia ja epäonnistumisia mahtuu matkan varrelle. Teemakeskusteluissa jaetaan erilaisia kokemuksia kasvutarinoista onnistumisiin sekä sudenkuoppiin.

kankeasta ketteräksi

Agiili toiminta on tätä päivää. Miten toimintaa ja kulttuuria voi muuttaa ketteräksi? Mistä lähteä liikkeelle ja miten saada porukka mukaan? Miksi toiminnan ylipäätään kannattaisi olla agiilia?

asiakaskokemus

Yrityksen tärkein omaisuus ovat asiakkaat. Pureudumme asiakkaiden hankkimisen ja asiakaskokemuksen kehittämiseen. Verkostojen rakentaminen, kohdennettu myynti ja asiakassuhteiden vahvistaminen ovat tapaamisen keskeisiä aihealueita. Lisäksi keskustellaan digitaalisista järjestelmistä ja prosessiohjatun organisaation mahdollisuuksista taipua asiakasta kuuntelevaksi palveluntuottajaksi.

pitcheistä onnistuneiksi bisneksiksi

Yrityksellä voi olla kuningasidea ja erinomainen tuote, mutta silti myynti takkuaa jostain syystä. Myynnin esteiden selvittäminen, myynnin vauhdittaminen ja myyntivoiman uudistaminen ovat tämän coaching-tapaamisen keskiössä.

innovointi

”Yksi kappale innovointia, kiitos. Saa toimittaa”.
Digitaalisuus ja innovointi kulkevat käsi kädessä. Ovatko ideat, joita organisaatio, asiakkaat ja kumppanit voisivat tuoda laadukkaimpien tuotteiden ja palveluiden kehitykseen hyödynnetty? Onko innovointi palvelu, jonka yritys ostaa vai tulevatko parhaat ideat sisältä? Miten voidaan innovoida hektisen operatiivisen toiminnan keskellä?

henkilökohtainen uudistuminen

Johtajan tärkein instrumentti on oma hyvinvointi. Henkilökohtaisen uudistumisen teemacoachingissa pureudutaan johtajan henkisen, fyysisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin teemoihin.

Kokoontumispäivät ja ohjelman hinta

Kokoontumispäivät ovat 20.9. /11.10. /8.11. /7.12. /10.1. /7.2. ja ohjelman hinta on 1920€ (alv. 0)

EJ Vol.2 -ryhmäcoachingin coachit

Johanna Parkkinen

BCC coach photos 2015Johanna Parkkinen on Certified Business Coach®. Hänen erikoisalaansa ovat haastavat henkilöstöön ja esimiestyöhön liittyvät tilanteet. Työkokemuksensa ja työoikeudellisen tuntemuksensa ansiosta hänellä on kokonaisvaltainen näkemys organisaatioiden henkilöstöä koskevista haasteista.

Johanna on toiminut esimiehenä eri yrityksissä 15 vuotta ja vastannut lukuisista yt-neuvotteluista sekä suurissa että pienemmissä yrityksissä. Hän on perehtynyt sovittelumenettelyyn ja hyödyntää näitä taitoja myös coachingtyössä. Lisäksi hänellä on kokemusta mm. työoikeudellisista ratkaisuista henkilöstökysymyksissä, henkilöstötoimintojen käynnistämisestä useissa yrityksissä, moniasiakasprojektien kehittämisestä sekä myynnistä ja projektinjohtamisesta.

Ota yhteyttä ja kysy lisää: puh. 044 358 5204 johanna.parkkinen@seedi.fi

virva patomo

Patomo_Virva_037_mVirva Patomo on kokenut toimintamallien muutoksen kehittäjä, tuki ja toteuttaja. Hänellä on omakohtaista kokemusta ihmisten johtamisesta ja toimintojen uudistamisesta. Konsultointityössä hän hyödyntää vahvan esimieskokemuksen, muutosjohtamisen sekä uusimmat opit Coaching-, Design Thinking- sekä Lean-menetelmistä. Kansainvälinen toimintaympäristö mahdollistaa näköalan parhaisiin käytäntöihin.

”Mikään ei muutu, jos ihmiset eivät lähde muutokseen mukaan. Hienot esitykset eivät jalkauta muutosta, asiat etenevät, kun muutos tapahtuu henkilökohtaisella tasolla. On päästettävä irti totutusta ja tehtävä muutos yhdessä tiimin kanssa. Siksi luotan osallistaviin menetelmiin.”

Teknologia ei ratkaise kaikkea, vaan todellinen digitalisaatio lähtee tarpeesta, päivittäisistä haasteista. Viritä siis perustekeminen kuntoon. Aloita luomalla pohja ja perusta. Sen jälkeen automatisoi, digitoi ja digitalisoi ̶ ihan miten haluat.

Uudistu
Kasva
Verkostoidu

ej vol.2 -ryhmäcoachingista käytännön työkaluja ja lähestymistapoja ongelmatilanteiden rakaisemiseksi

Johtamiskoulutus liikkuu usein periaatteellisella tasolla. Johtajaksi-coaching on antanut minulle toimivan käytännön työkalun sekä lähestymistavan ongelmatilanteiden ratkaisuun.

-Niko Korte, SSAB, EJ2015 -osallistuja

Coacheina Certified Business Coachit
Johanna Parkkinen
ja Virva Patomo
lisätietoja ej vol.2 -valmennuksesta
seedi@seedi.fi
hae valmennukseen

Hae mukaan nyt, tai ihan viimeistään 30.4