Valmentajat

Esimiehestä johtajaksi -esimiesvalmennuksen toteuttamisen ovat mahdollistaneet omien alojensa parhaiden joukkoon kuuluvat osaajat ja yritykset, joita kaikkia yhdistää halu auttaa tuoreita esimiehiä kasvamaan tulevaisuuden hyviksi johtajiksi.

Vierailevat puhujat

Esimiehestä johtajaksi -ohjelmassa johtamisoppejaan ovat käyneet jakamassa mm. ex-pääministeri Jyrki Katainen, kansanedustaja Pekka Haavisto, vuorineuvos Georg Ehrnrooth, Skolkovo-säätiön neuvonantaja Pekka A. Viljakainen, hallitusammattilainen Maija-Liisa Friman, valtiosihteeri Olli-Pekka Heinonen, Reiman toimitusjohtaja Elina Björklund, everstiluutnantti Janne Jaakkola, Diacorin toimitusjohtaja Laura Raitio, päätoimittaja Mikael Pentikäinen, toimitusjohtaja Henri Nyström, Jevelo Oy, Kovanen Yhtiöiden toimitusjohtaja Heikki Kovanen, Luottokunnan (nyk. Nets) toimitusjohtaja Heikki Kapanen, Vincitin henkilöstöjohtaja Johanna Pystynen, kansliapäällikkö Anita Lehikoinen, Fujitsu Finlandin palvelujohtaja Irma Jousranta, TEM:n ylijohtaja Taina Susiluoto, Rambollin toimitusjohtaja Kari Onniselkä, Ruukin liiketoimintajohtaja Guntis Duks, Tallink Siljan toimitusjohtaja Margus Schults.

 

Mentorcoachit

Johanna Parkkinen

Seedi, henkilöstö- ja projektijohtaja, Certified Business Coach

kuva

Johanna Parkkinen on Seedin henkilöstö- ja projektijohtaja sekä Certified Business Coach. Hänen erikoisalaansa ovat haastavat henkilöstöön ja esimiestyöhön liittyvät tilanteet. Työkokemuksensa ja työoikeudellisen tuntemuksensa ansioista hänellä on kokonaisvaltainen näkemys organisaatioiden henkilöstöä koskevista haasteista.

Johanna on vastannut lukuisista yt-neuvotteluista sekä suurissa että pienemmissä yrityksissä. Lisäksi hänellä on kokemusta mm. työoikeudellisista ratkaisuista henkilöstökysymyksissä, henkilöstötoimintojen käynnistämisestä useissa yrityksissä, moniasiaksprojektien kehittämisestä sekä myynnistä ja projektijohtamisesta.

Virva Patomo

Certified Business Coach

kuva

Virva Patomo on kokenut toimintamallien muutoksen kehittäjä, tuki ja toteuttaja. Hänellä on omakohtaista kokemusta ihmisten johtamisesta ja toimintojen uudistamisesta. Konsultointityössä hän hyödyntää vahvan esimieskokemuksen, muutosjohtamisen sekä uusimmat opit Coaching-, Design Thinking- sekä Lean-menetelmistä. Kansainvälinen toimintaympäristö mahdollistaa näköalan parhaisiin käytäntöihin.

”Mikään ei muutu, jos ihmiset eivät lähde muutokseen mukaan. Hienot esitykset eivät jalkauta muutosta, asiat etenevät, kun muutos tapahtuu henkilökohtaisella tasolla. On päästettävä irti totutusta ja tehtävä muutos yhdessä tiimin kanssa. Siksi luotan osallistaviin menetelmiin.”

Teknologia ei ratkaise kaikkea, vaan todellinen digitalisaatio lähtee tarpeesta, päivittäisistä haasteista. Viritä siis perustekeminen kuntoon. Aloita luomalla pohja ja perusta. Sen jälkeen automatisoi, digitoi ja digitalisoi ̶ ihan miten haluat.

Kouluttajat ja asiantuntijat

Pernilla Gripenberg

Hanken & SSE Executive Education, Ohjelmajohtaja

kuva

Pernillalla on yli viidentoista vuoden kokemus kaupallisesta koulutuksesta eri johtamisen  osa-alueilta, aina perustutkimuksesta MBA ja Executive tasoille. Hänen viimeaikaiset aiheensa liittyvät mm. itsensä johtamiseen ja ajanhallintaan, moninaisuuden ja eri sukupolvien johtamiseen, innostavaan johtajuuteen sekä viestintä- ja esiintymistaitoihin. Hänen tutkimuksensa on keskittynyt virtuaaliseen organisaatioon, mutta hän on työskennellyt myös työhyvinvointi- ja innovaatiotutkimuksen parissa. Pernilla on mm. ollut toimittamassa Routledge-kirjaa (2012): “Challenging the Innovation Paradigm”.

Asiakkaat ja osallistujat arvostavat Pernillaa ohjelmajohtajana erityisesti perustuen hänen vahvaan pedagogiseen otteeseensa. Hän on työskennellyt erilaisten toimialojen kanssa, kuten rahoituksen, teknologian, ICT:n, konsultoinnin, vähittäiskaupan ja kiinteistönhallinnan parissa.

Peter Zashev

Hanken & SSE Executive Education, Program Director

kuva

Anders Tallberg

Hanken & SSE Executive Education, Senior Fellow

kuva

Anders has authored books, software applications and scientific papers on various aspects of accounting, worked for many years as professor and department head at the Department of Accounting at Hanken, and has extensive experience from different executive education programs and consulting engagements.

He is the director of CPP, a controlling benchmarking consortium for large Finnish companies, and has been the director of large Hanken & SSE in-house finance development programs for example at Stora Enso, Pohjola Pankki, Cargotec, Paulig and Fazer. He has served as a board member, chair and CEO of several technology startup companies. Among other he currently serves as the vice chairman of the Finnish Accounting Standards Board, as the chairman of its IFRS section, and as the Finnish representative on the European Commission’s Roundtable for Consistent Application of IFRS.

Patrick Furu

Hanken School of Economics, Assistant Professor of Management // Hanken & SSE Executive Education, Academic Director

kuva

Patrick’s professional activities include consultancy and executive education for management concerning strategies, change processes and competence development. He has worked with several large and medium-sized companies, such as Aktia, Cargotec, Elisa, Ericsson, Nordea, Sampo, Sandvik, SEB, TeliaSonera, and UPM. Patrick has long board work experience in SMEs.

Patrick’s broad business knowledge and pedagogical expertise enables him to facilitate discussions in a wide range of areas. His genuine interest for executive learning and individual growth has led him to try innovative pedagogical approaches, with excellent results. As program director Patrick is highly appreciated by both program participants, clients and program faculty.

Sari Salojärvi

Hanken & SSE Executive Education, toimitusjohtaja

kuva

Sari Salojärvi on Hanken & SSE Executive Education:in toimitusjohtaja ja Tampereen teknillisen yliopiston dosentti.

Hänen erityisosaamisalueitaan ovat johtajuus, henkilöstöjohtaminen ja osaamisen johtaminen, josta hän on myös kirjoittanut väitöskirjansa.

Hänellä on yli 15 vuoden käytännön kokemus liiketoimintavastuusta, johtamisesta ja esimiestyöstä, sekä konsultoinnista, yritysvalmennuksesta, johtamisvalmennuksesta ja kansainvälisestä projektijohtamisesta.

Hänen aiempia työnantajiaan ovat mm. JTO, Vaasan ammattikorkeakoulu,  Hanken, Arges Environmental Ltd ja Osuuspankki. Hän on työskennellyt suomalaisten organisaatioiden lisäksi Belgiassa, Espanjassa ja Ruotsissa, sekä johtanut kaksivuotisen johtamisosaamisen kehittämisprojektin Venäjällä EU:n komission toimeksiannosta.