Blogi

Vanhan sloganin mukaan johtajaksi ei synnytä vaan kasvetaan

Minkälainen on hyvä johtaja ja miten sellaiseksi kasvetaan? Kun määritellään hyvää johtajaa, on lista erilaisista ominaisuuksista hyvin pitkä. Hyvän johtajan ominaisuudet riippuvat ympäristöstä, kulttuurista ja ajasta eikä niitä voi pitää yleispätevinä.

Rakennusmestari Odert Laineen 40-luvulla antama kuvaus hyvästä johtajasta ei välttämättä sovi nykyaikaan:

”Johtajan tulee olla ennen kaikkea jämerä ja ruumiinrakenteeltaan vankka. Esimiehenä hän hallitsee kaikki alaistensa työt näitä selvästi paremmin. Hän säilyttää isällisen arvovaltansa pitämällä tiukkaa kuria, puhumalla harvakseltaan ja hiljentämällä vastalauseet alkuunsa. Käskyläiset palkitsevat hyvän johtajan nöyryydellä ja tottelevaisuudella.” – Odert Laine

Hyvällä johtajalla tulee olla selkeä visio

Suomalaisessa kulttuurissa ihmisiä on perinteisesti johdettu esimerkillä edestä. Tämä ei tarkoita kuitenkaan sitä, että esimiehen pitäisi osata kaikki alaistensa tehtävät heitä paremmin. Tavoitteeseen pääsemiseksi tarvitaan erilaisia persoonia ja osaamista – johtajan pitää pystyä johtamaan ihmisiä yksilöinä ja organisaatiota yhtenä kokonaisuutena.

Esimiehen tärkeimpänä tehtävänä on tukea työntekijöitään ongelmien ratkaisussa ja saavuttamaan yhdessä sovitut tavoitteet. Tärkeää on antaa alaistensa loistaa. Silloin kun ihminen kokee tekevänsä arvokasta ja arvostettua työtä, hän on sitoutunut, motivoitunut ja tekee kaikkensa organisaation tavoitteiden eteen.

Johtaminen on kuin golffia – aina on varaa parantaa

Henkilökohtaisesti olen tiedostanut, että hyväksi johtajaksi kasvaminen on ikuinen matka, mikä ei lopu koskaan. Tämä oli myös yksi syy siihen, miksi hakeuduin Esimiehestä johtajaksi -valmennukseen. Parasta antia on ollut kokeneiden johtajien kertomukset omasta kasvamisestaan ja heidän omasta matkastaan kohti parempaa johtajuutta.

Hyviä tarinoita on ollut paljon ja niistä voi ammentaa itselle hyviä oppimiskokemuksia. Koulutus on tarjonnut myös mahdollisuuden oppia tuntemaan mahtavia ihmisiä ympäri Suomen, joiden kanssa on ollut hienoa keskustella ja vaihtaa mielipiteitä. Matka kohti parempaa johtajuutta jatkuu.

Ari Poutanen
GM, Material Management
Wärtsilä